Hoe lang moet ik mijn financiële administratie bewaren? - 30-10-2013

Antwoord:

Uit uw vraag kan ik niet opmaken of u deze vraag stelt als particulier of als bedrijf. Derhalve zal ik u ook een tweeledig antwoord doen toekomen.

Als particulier hebt u geen juridische plicht om uw administratie te bewaren. Echter, de belastingdienst kan tot vijf jaar terug vragen stellen inzake uw belastingaangifte. Hierom raad ik particulieren dan ook aan, om de persoonlijke administratie voor een termijn van vijf jaar te bewaren.

 

Voor bedrijven geldt een wettelijke bewaartermijn van 7 jaar voor de administratie. Hiermee wordt de basisadministratie bedoeld, te weten:

  • het grootboek;
  • de debiteuren- en crediteurenadministratie;
  • de voorraadadministratie;
  • de in- en verkoopadministratie; en
  • de loonadministratie.

Er is één uitzondering inzake de bewaartermijn van 7 jaar. Indien het administratie betreft met betrekking tot onroerende zaken, bijvoorbeeld bedrijfspanden, dan dient deze administratie 10 jaar te worden bewaard.

Mocht u hieromtrent nog vragen hebben, neemt u dan gerust contact met ons op.

Bent u tevreden over ons antwoord op deze financiële vraag, kijkt u dan ook eens naar onze vaste prijsberekening voor onze online administratieve dienstverlening en u heb uw financiën altijd GoedOpOrde.

Meer toelichting »

Extra toelichting:

Gerelateerde vragen

16
10 / 2013
Heb ik recht op vakantiegeld over mijn uit te betalen vakantiedagen? Goedendag, Over uit te betalen vakantiedagen bij uitdiensttreding hebt u recht op vakantiegeld over dit bedrag. Op basis van artikel 6 van de Wet Minimumloon en Minimumvakantiebijslag (WMM) wordt gesteld dat vakantiedagen valt onder regulier ... Lees verder
02
05 / 2014
Hoe werkt factoring? Een factoorbedrijf neemt de administratie en incasso van openstaande vorderingen van een onderneming over. De overnameprijs van deze vorderingen is lager dan de nominale waarde van deze vorderingen. Het factoorbedrijf loopt immers het risico dat de ... Lees verder
05
12 / 2011
Wat wordt verstaan onder voorafgaande journaalposten? Onder voorafgaande journaalposten worden boekingen verstaan die wijzigingen aanbrengen in de saldibalans voordat de winst- en -verliesrekening en de balans kunnen worden opgesteld die tot de jaarrekening zal leiden. Lees verder
Adverteren?

Wil je ook een breed publiek benaderen met financiële producten? Je kunt adverteren op de vraagbaak van deze website. Neem contact met ons op als je geïnteresseerd bent.

Contact