Hoe lang moet ik mijn financiële administratie bewaren? - 30-10-2013

Antwoord:

Uit uw vraag kan ik niet opmaken of u deze vraag stelt als particulier of als bedrijf. Derhalve zal ik u ook een tweeledig antwoord doen toekomen.

Als particulier hebt u geen juridische plicht om uw administratie te bewaren. Echter, de belastingdienst kan tot vijf jaar terug vragen stellen inzake uw belastingaangifte. Hierom raad ik particulieren dan ook aan, om de persoonlijke administratie voor een termijn van vijf jaar te bewaren.

 

Voor bedrijven geldt een wettelijke bewaartermijn van 7 jaar voor de administratie. Hiermee wordt de basisadministratie bedoeld, te weten:

  • het grootboek;
  • de debiteuren- en crediteurenadministratie;
  • de voorraadadministratie;
  • de in- en verkoopadministratie; en
  • de loonadministratie.

Er is één uitzondering inzake de bewaartermijn van 7 jaar. Indien het administratie betreft met betrekking tot onroerende zaken, bijvoorbeeld bedrijfspanden, dan dient deze administratie 10 jaar te worden bewaard.

Mocht u hieromtrent nog vragen hebben, neemt u dan gerust contact met ons op.

Bent u tevreden over ons antwoord op deze financiële vraag, kijkt u dan ook eens naar onze vaste prijsberekening voor onze online administratieve dienstverlening en u heb uw financiën altijd GoedOpOrde.

Meer toelichting »

Extra toelichting:

Gerelateerde vragen

13
12 / 2010
Ik heb een g-rekening nodig, hoe vraag ik een g-rekening aan? Bij de belastingdienst download u het formulier g-rekening. Zie het document http://download.belastingdienst.nl/belastingdienst/docs/aanvraag_g_rekening_ov1451z9plfol.pdf. U vult dit aanvraagformulier in en stuurt de aanvraag met de gevraag ... Lees verder
27
02 / 2011
Wat is een stille of geheime reserve? Een stille of geheime reserve is een reserve waarvan het bestaan wel maar de omvang niet uit de balans kan worden afgelezen. Hierbij kan onder andere worden gedacht aan grond, waarvan de economische waarde veelal hoger is dan de historische kostprijs ... Lees verder
18
03 / 2011
Wat wordt verstaan onder de liquiditeit van een onderneming? De liquiditeit is de mate waarin een onderneming aan de direct opeisbare betalingsverplichtingen kan voldoen. Lees verder
Adverteren?

Wil je ook een breed publiek benaderen met financiële producten? Je kunt adverteren op de vraagbaak van deze website. Neem contact met ons op als je geïnteresseerd bent.

Contact