Hoe lang moet ik mijn financiële administratie bewaren? - 30-10-2013

Antwoord:

Uit uw vraag kan ik niet opmaken of u deze vraag stelt als particulier of als bedrijf. Derhalve zal ik u ook een tweeledig antwoord doen toekomen.

Als particulier hebt u geen juridische plicht om uw administratie te bewaren. Echter, de belastingdienst kan tot vijf jaar terug vragen stellen inzake uw belastingaangifte. Hierom raad ik particulieren dan ook aan, om de persoonlijke administratie voor een termijn van vijf jaar te bewaren.

 

Voor bedrijven geldt een wettelijke bewaartermijn van 7 jaar voor de administratie. Hiermee wordt de basisadministratie bedoeld, te weten:

  • het grootboek;
  • de debiteuren- en crediteurenadministratie;
  • de voorraadadministratie;
  • de in- en verkoopadministratie; en
  • de loonadministratie.

Er is één uitzondering inzake de bewaartermijn van 7 jaar. Indien het administratie betreft met betrekking tot onroerende zaken, bijvoorbeeld bedrijfspanden, dan dient deze administratie 10 jaar te worden bewaard.

Mocht u hieromtrent nog vragen hebben, neemt u dan gerust contact met ons op.

Bent u tevreden over ons antwoord op deze financiële vraag, kijkt u dan ook eens naar onze vaste prijsberekening voor onze online administratieve dienstverlening en u heb uw financiën altijd GoedOpOrde.

Meer toelichting »

Extra toelichting:

Gerelateerde vragen

22
11 / 2013
Ik ben zelfstandig ondernemer en zwanger. Hoe zit het nu met mijn urencriterium en loon in deze periode? Goedendag, Indien u zwanger bent gaat u tijdens de laatste weken voor de bevalling en de eerste weken na uw bevalling uren missen als gevolg van het zwagerschapsverlof. Normaliter dient u, ten behoeve van het urencriterium, minimaal 1.225 uur w ... Lees verder
05
06 / 2010
Ik zoek een boekhoudprogramma. Welk pakket kan ik het beste nemen? U kunt een keuze maken tussen een pakket dat u op uw eigen PC draait en een pakket dat u online benadert. Een voordeel van een pakket op uw eigen computer is dat dit vaak goedkoper is en dat u deze meer op uw bedrijf kunt toespitsen. Een voordeel van ... Lees verder
13
02 / 2011
Wat is brutowinst? Brutowinst is de opbrengst verkopen in een bepaalde periode verminderd met de inkoopprijs verkopen in dezelfde periode. Lees verder
Adverteren?

Wil je ook een breed publiek benaderen met financiële producten? Je kunt adverteren op de vraagbaak van deze website. Neem contact met ons op als je geïnteresseerd bent.

Contact