Hoe lang moet ik mijn financiële administratie bewaren? - 30-10-2013

Antwoord:

Uit uw vraag kan ik niet opmaken of u deze vraag stelt als particulier of als bedrijf. Derhalve zal ik u ook een tweeledig antwoord doen toekomen.

Als particulier hebt u geen juridische plicht om uw administratie te bewaren. Echter, de belastingdienst kan tot vijf jaar terug vragen stellen inzake uw belastingaangifte. Hierom raad ik particulieren dan ook aan, om de persoonlijke administratie voor een termijn van vijf jaar te bewaren.

 

Voor bedrijven geldt een wettelijke bewaartermijn van 7 jaar voor de administratie. Hiermee wordt de basisadministratie bedoeld, te weten:

  • het grootboek;
  • de debiteuren- en crediteurenadministratie;
  • de voorraadadministratie;
  • de in- en verkoopadministratie; en
  • de loonadministratie.

Er is één uitzondering inzake de bewaartermijn van 7 jaar. Indien het administratie betreft met betrekking tot onroerende zaken, bijvoorbeeld bedrijfspanden, dan dient deze administratie 10 jaar te worden bewaard.

Mocht u hieromtrent nog vragen hebben, neemt u dan gerust contact met ons op.

Bent u tevreden over ons antwoord op deze financiële vraag, kijkt u dan ook eens naar onze vaste prijsberekening voor onze online administratieve dienstverlening en u heb uw financiën altijd GoedOpOrde.

Meer toelichting »

Extra toelichting:

Gerelateerde vragen

25
05 / 2011
Moet een (sport) vereniging een regsiter bijhouden met verstrekte vrijwilligersvergoedingen? Aan welke eisen moet zo'n register voldoen? Uw (sport) vereniging moet eendeugdelijke administratie bijhouden en dit geldt ook voor de verstrektevrijwilligersvergoeding(en). U zou de volgende informatie per vrijwilligerminimaal moeten opnemen in dit overzicht:   BSN nummer Naam ... Lees verder
13
02 / 2011
Wat is een fiscale jaarrekening? Een fiscale jaarrekening is een jaarrekening die is opgesteld volgens voorschriften die zijn vastgelegd in belastingwetten en die de bedoeling heeft de belastingdienst te informeren over het behaalde resultaat in een bepaald boekjaar. Op basis van de ... Lees verder
12
08 / 2016
Hoe beheer ik een kas? Goedemiddag, een kas kan inderdaad handig zijn voor het doen van kleine uitgaven zonder dat hier een uitgebreide procedure voor in het leven geroepen dient te worden. Toch geniet het de aanbeveling de inkomsten en uitgaven via de kas zorgvuldig te ... Lees verder
Adverteren?

Wil je ook een breed publiek benaderen met financiële producten? Je kunt adverteren op de vraagbaak van deze website. Neem contact met ons op als je geïnteresseerd bent.

Contact