Hoe lang moet ik mijn financiële administratie bewaren? - 30-10-2013

Antwoord:

Uit uw vraag kan ik niet opmaken of u deze vraag stelt als particulier of als bedrijf. Derhalve zal ik u ook een tweeledig antwoord doen toekomen.

Als particulier hebt u geen juridische plicht om uw administratie te bewaren. Echter, de belastingdienst kan tot vijf jaar terug vragen stellen inzake uw belastingaangifte. Hierom raad ik particulieren dan ook aan, om de persoonlijke administratie voor een termijn van vijf jaar te bewaren.

 

Voor bedrijven geldt een wettelijke bewaartermijn van 7 jaar voor de administratie. Hiermee wordt de basisadministratie bedoeld, te weten:

  • het grootboek;
  • de debiteuren- en crediteurenadministratie;
  • de voorraadadministratie;
  • de in- en verkoopadministratie; en
  • de loonadministratie.

Er is één uitzondering inzake de bewaartermijn van 7 jaar. Indien het administratie betreft met betrekking tot onroerende zaken, bijvoorbeeld bedrijfspanden, dan dient deze administratie 10 jaar te worden bewaard.

Mocht u hieromtrent nog vragen hebben, neemt u dan gerust contact met ons op.

Bent u tevreden over ons antwoord op deze financiële vraag, kijkt u dan ook eens naar onze vaste prijsberekening voor onze online administratieve dienstverlening en u heb uw financiën altijd GoedOpOrde.

Meer toelichting »

Extra toelichting:

Gerelateerde vragen

21
11 / 2013
Ik ga naast mijn eenmanszaak in loondienst bij een bedrijf. Wat zijn de gevolgen? Goedendag, Als gevolg van de urenvermindering in uw eenmanszaak zult u in 2014 het urencriterium niet gaan halen. Dit betekent dat u de ondernemersaftrek verliest. Daarnaast kan uw winst uit deze eenmanszaak worden gezien als “resultaat ove ... Lees verder
05
12 / 2011
Wat is het belang van het boeken van de opbrengsten op de juiste opbrengstenrekening? Het is van belang om de opbrengsten op de juiste opbrengstenrekening te boeken omdat je hiermee informatie uit de boekhouding kan afleiden waarmee je de organisatie kan bijsturen.  Daarnaast is het van belang om op de juiste opbrengstenreken ... Lees verder
27
02 / 2011
Wat is een winstreserve? Een winstreserve is een reserve die ontstaat bij winstinhouding. Lees verder
Adverteren?

Wil je ook een breed publiek benaderen met financiële producten? Je kunt adverteren op de vraagbaak van deze website. Neem contact met ons op als je geïnteresseerd bent.

Contact