Surseance van betaling - 28-05-2017

Goedemiddag,

Doordat een grote klant van mij financieel in de moeilijkheden zit blijven zijn betalingen naar mij ook uit. Daardoor kan ik mijn leveranciers niet betalen en ben ik druk op zoek naar een oplossing. Kan ik hiervoor surseance van betaling krijgen?

Antwoord:

Goedemiddag,

Als u tijdelijk uw schulden niet kan betalen kunt u hiervoor uitstel (surceance) van betaling aanvragen bij de rechtbank. Deze zal dan binnen een dag een voorlopige uitspraak doen en aangeven wanneer u het definitieve oordeel krijgt.

Om uitstel van betaling aan te vragen dient u een advocaat in de arm te nemen die dit verzoek indient.

Na toekenning van de voorlopige surceance van betaling zal de rechter uw schuldeisers en u willen horen om tot een definitief oordeel te kunnen komen. Als de rechter uw verzoek tot surseance van betaling toewijst kunnen uw schuldeisers hiertegen nog hoger beroep aantekenen. Als uw verzoek uiteindelijk alsnog wordt afgewezen kan uw faillissement worden aangevraagd.

Als uw verzoek tot surseance van betaling wordt goedgekeurd krijgt u een bewindvoerder die samen met u het beheer over uw vermogen voert. Deze bewindvoerder moet alle zakelijke transacties goedkeuren. Deze bewindvoerder kan ook eventueel betalingsregelingen treffen en/of een crediteurenakkoord bewerkstelligen.

Meer toelichting »

Extra toelichting:

Gerelateerde vragen

27
02 / 2011
Wat is de intrinsieke waarde van een onderneming? Intrinsieke waarde is het verschil tussen de bezittingen en de schulden van een onderneming. Lees verder
17
05 / 2011
Wat boek je op de balansrekening? De balansrekening is het type grootboekrekening waaruit de balans van een administratie wordt samengesteld. Op de balansrekening boek je dan ook de (mutaties van) bezittingen en schulden van een onderneming. Voorbeelden van balansrekeningen zijn: ... Lees verder
13
02 / 2011
Wat is een balans? Een balans is een overzicht van de bezittingen, de schulden en het eigen vermogen op een bepaald moment van een onderneming. Lees verder
Adverteren?

Wil je ook een breed publiek benaderen met financiële producten? Je kunt adverteren op de vraagbaak van deze website. Neem contact met ons op als je geïnteresseerd bent.

Contact