Wat is het belang van het boeken van de kosten op de juiste kostenrekening? - 05-12-2011

Antwoord:

Het is van belang om de kosten op de juiste kostenrekening te boeken omdat je hiermee informatie uit de boekhouding kan afleiden waarmee je de organisatie kan bijsturen. 

Daarnaast is het van belang om op de juiste kostenrekening te boeken omdat kosten belastingtechnisch niet altijd op dezelfde wijze worden behandeld. Het is dan efficiënt om dezelfde kosten aan dezelfde kostenrekening toe te rekenen. Zo kan je juiste en volledige belastingaangiften doen.
Meer toelichting »

Extra toelichting:

Gerelateerde vragen

17
03 / 2011
Gecorrigeerde BTW autokosten privedeel wel als bedrijfskosten? Uit de vraagstelling leid ik af dat geen btw is betaald bij de aanschaf van de auto (omdat uw beschrijving niet overeenkomst met de autokostenfictie). In dat geval mag u de btw over het gebruik en onderhoud voor 75% aftrekken. De financiële verw ... Lees verder
13
02 / 2011
Wat zijn crediteuren? Dat zijn leveranciers aan wie een onderneming nog geld schuldig is. Lees verder
19
06 / 2013
Hoe lang moet een buitenlandse aannemer werkzaam zijn in Nederland voordat de WKA van toepassing is? Goedendag, Als een buitenlandse aannemer een werk in Nederland laat uitvoeren door een onderaannemer die in Nederland loonheffingen is verschuldigd voor de werknemers die bij hem in dienst zijn, dan kan die buitenlandse aannemer aansprakelijk wo ... Lees verder
Adverteren?

Wil je ook een breed publiek benaderen met financiële producten? Je kunt adverteren op de vraagbaak van deze website. Neem contact met ons op als je geïnteresseerd bent.

Contact