Bel ons: 0172 - 760 924
Volg ons:

Wat is het belang van het boeken van de kosten op de juiste kostenrekening? - 05-12-2011

Antwoord:

Het is van belang om de kosten op de juiste kostenrekening te boeken omdat je hiermee informatie uit de boekhouding kan afleiden waarmee je de organisatie kan bijsturen. 

Daarnaast is het van belang om op de juiste kostenrekening te boeken omdat kosten belastingtechnisch niet altijd op dezelfde wijze worden behandeld. Het is dan efficiënt om dezelfde kosten aan dezelfde kostenrekening toe te rekenen. Zo kan je juiste en volledige belastingaangiften doen.
Meer toelichting »

Extra toelichting:

Gerelateerde vragen

22
09 / 2013
Mijn personeel maakt overuren? Is dit gunstig voor mij als ondernemer? Goedendag, Deze situatie kan voor u als ondernemer zeer interessant zijn. Allereerst heeft u over deze overuren enkel de variabele loonkosten. De vaste kosten, zoals de werkgeverslasten – in de regel +/- 40% - zijn reeds verrekend over de v ... Lees verder
17
05 / 2011
Wat boek je op de balansrekening? De balansrekening is het type grootboekrekening waaruit de balans van een administratie wordt samengesteld. Op de balansrekening boek je dan ook de (mutaties van) bezittingen en schulden van een onderneming. Voorbeelden van balansrekeningen zijn: ... Lees verder
13
02 / 2011
Wat zijn crediteuren? Dat zijn leveranciers aan wie een onderneming nog geld schuldig is. Lees verder
Adverteren?

Wil je ook een breed publiek benaderen met financiële producten? Je kunt adverteren op de vraagbaak van deze website. Neem contact met ons op als je geïnteresseerd bent.

Contact