Advies voor debiteurenbeheer - 04-06-2017

Goedemorgen.,

Niet al mijn klanten betalen op tijd. Dit terwijl ik mijn wek voor hun wel altijd netjes op tijd af heb volgns de afspraak. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik beter en sneller betaald word voor het werk wat ik doen?

Antwoord:

Goedendag,

Niet veel dingen zijn vervelender voor een ondernemer als werk uitvoeren zonder hier voor betaald te worden. Door aandacht te hebben voor onderstaande punten kunt u het risico op niet betalende klanten terugdringen.

  1. Check u klanten vooraf. Door te informeren bij de KvK of een snelle zoekactoe op Google kunt u vaak herleiden of het bedrijf bestaat en wie namens het bedrijf zaken mag doen.
  2. Maak vooraf afspraken over de betalingen. Doormiddel van een contract met daarin de data waarop u deelfacturen mag sturen en algemene voorwaarden met de uiterlijke betaaltermijn kunt u achteraf hier uw klant op wijzen.
  3. Hou uw administratie bij! Door tijdig te herinneren voorkomt u ook dat de vordering bij uw klant uit het oog verdwijnt
  4. Stuur herninneringen en bel uw klant als betalingen uitblijven. Hierdoor staat u juridisch sterker op het moment dat u de vordering uit handen wil geven.
  5. Gebruik externe bureaus. Als u onlangs al uw moeite en inspanningen nog steeds uw geld niet heeft ontvangen kunt u ervoor kiezen uw vordering uit handen te geven aan een incassobureau of deurwaarder. Zij kunnen u niet alleen advisieren bij een incassotraject. Ook bij opties als betalingsregeligen of het terugvorderen van uw goederen kunnen zij u adviseren.
Meer toelichting »

Extra toelichting:

Gerelateerde vragen

24
02 / 2011
Wat is incasso? Incasso is de omschrijving voor de werkzaamheden om onbetaalde vorderingen betaald te krijgen, te incasseren. Daaronder vallen de buitengerechtelijke incasso werkzaamheden waarin gezocht wordt naar een minnelijke oplossing, alsmede de gerechtelijke i ... Lees verder
22
02 / 2011
Wat doet een incassobureau? Een incassobureau is een bedrijf dat in opdracht van een schuldeiser schulden int. Voor deze werkzaamheden brengt het incassobureau kosten in rekening (incassokosten) die door de schuldenaar moeten worden betaald. Lees verder
24
02 / 2011
Wat zijn incassokosten? Incassokosten zijn kosten die door een schuldeiser (crediteur) gemaakt kunnen worden als een schuldenaar (debiteur) niet of niet tijdig voldoet aan zijn (betalings)verplichting. Als een schuldenaar niet (tijdig) voldoet aan zijn (betalings)verplichti ... Lees verder
Adverteren?

Wil je ook een breed publiek benaderen met financiële producten? Je kunt adverteren op de vraagbaak van deze website. Neem contact met ons op als je geïnteresseerd bent.

Contact