04-06-2018

Overuren uitbetalen of opnemen?

Vraag:

Ik heb nog 250 overuren staan van vorig jaar. Is het verstandig om deze op te nemen of kan ik ze ook laten uitbetalen? Ik heb gehoord dat hier meer loonheffing over wordt geheven.

Antwoord:

Goedendag,

De overuren uitbetalen kost niet meer belasting dan normaal. Voor je gevoel is dit wel zo. De uren worden namelijk belast tegen het hoogste belastingtarief. Echter, bij de aangifte inkomstenbelasting wordt gekeken hoeveel je verdiend hebt en hoeveel belasting hierover reeds is ingehouden. Op dat moment krijg je eventueel teveel betaalde inkomstenbelasting dan ook weer terug van de belastingdienst. Dus het is niet zo dat er meer inkomstenbelasting betaald moet worden over het uitbetalen van de overuren dan over regulier loon. Wel is dit in eerste instantie op het moment van uitbetalen het geval, maar dit wordt later dus gecorrigeerd.

nb Wel is het zo dat de heffingskortingen reeds zijn verrekend met het reguliere loon, dus de inkomstenbelasting zal iets hoger liggen dan het reguliere loon, maar wel wordt het reguliere tarief van de inkomstenbelasting gehanteerd.

Kennismaken met online boekhouden?

Neem contact op met Administratiekantoor GoedOpOrde.nl uit Alphen aan den Rijn, om te zien wat wij voor jou kunnen betekenen.

Ik wil graag Online Boekhouden!